wp14d32e10.png
wpab491ee4.png
wpf891db86.png


© 2007 Praktijk Weeda    Ontwerp: Hans Weeda

wp344de93f_0f.jpg
wp0b6d774a_0f.jpg
wp63135089.png
wpda610e20_0f.jpg

 

WAT IS ACUPUNCTUUR?

Acupunctuur is een geneeskunde die zijn oorsprong vindt in China en Japan, en heeft daar al een verleden van ruim 4000 jaar.

Bij acupunctuur kan er niet , zoals bij westerse geneeswijzen, alleen naar de kwaal gekeken worden als “probleem’”of “ziekte”. Bij acupunctuur gaat  er van uit dat er veel meer omstandigheden van belang zijn die ons ziek maakt. Lichaam en geest kunnen niet gescheiden worden en ook leefwijze, leef omstandigheden en stress zijn van groot belang.

Acupunctuur is er ook van oudsher niet direct op gericht om ziek zijn  te genezen, maar gezond zijn in stand te houden.

In China was het vroeger gebruikelijk dat je de acupuncturist betaalde als je gezond was, als je ziek werd stopte de betaling. Hij had zijn werk dan niet goed gedaan..

Zo ver terug willen we niet meer gaan, maar het maakt duidelijk dat het een andere manier van benaderen is.

 

De Behandeling

 

Tijdens de behandeling beginnen we eerst met een uitgebreid gesprek. Daar kunnen de meest vreemde vragen in voorkomen die je normaal niet vaak gesteld worden. Dan kan gaan over reuk, smaak verandering, je huid, ontlasting enz.

Daarna worden de polsen gevoeld en krijg u een korte uitleg van mijn bevindingen. Aan de hand daarvan besluit ik op welke manier ik ga werken en welke behandelingen nodig zijn.

Dit altijd in overleg met u, mijn klant.

 

Het prikken.

 

Aauuw, dat doet toch zeer.

Een groot deel van mijn opleiding was gericht op prik technieken. Het kan voorkomen dat er plaatsen zijn op het lichaam waar de naald een korte pijnprikkel geeft, maar heel vaak krijg ik een verbaasde blik met de opmerking “Hij zit er al in”. Daarmee aangevende dat men het prikje niet eens heeft gevoeld.

Het effect van het prikken is niet over als de naaltjes er uit zijn. Je kunt de plekjes soms nog een aantal uren voelen tintelen.

Het effect in het lichaam gaat soms nog dagen door.

 

Voor welke klachten?

 

Acupunctuur is geschikt voor een breed scala aan klachten.

Te denken valt dan aan pinklachten in het hele lichaam., huid klachten, allergieën, bloeddruk problemen, hoofdpijn enz.

Ik zou nog een tijdje door kunnen gaan, maar uiteindelijk kunt je me beter mailen of bellen over een klacht en kijken of acupunctuur de geschikte therapie is.

 

De prijs.

 

Een behandeling neemt ongeveer een uur in beslag en kost Euro 50,00

  

wpd036c5e0.png